İçeriğe geç

Ekşi aşma nedir

Ekşi Aşma Nedir?

Ekşi Aşma, çoğunlukla Türk mutfağında kullanılan tatlı bir meze veya yiyecek olarak adlandırılan, yoğurt, tahıl veya yulaf gibi malzemelerden yapılan bir yemektir. Genellikle yoğurtta veya yoğurtlu çörekte kullanılan ekşi aşma, yoğun mayalı hamurun ayrışmasıyla elde edilen, kıvamı ekşi, kokusu tatlı bir tat sağlayan etkili bir yemektir.

Ekşi Aşma Nasıl Yapılır?

Ekşi aşma, öncelikle Türk mutfağındaki yoğurdun kuruduktan sonra su ile karıştırılması ile yapılır. Su ile karıştırılan yoğurt, maya kullanılarak mayalanır. Daha sonra 1-2 gün arasında bu yoğurt karışımının fermente edilmesi ile ekşi aşma elde edilir. Mayalanan yoğurt karışımı kıvamı ve tatları için şeker eklenebilir.

Ekşi Aşmanın Faydaları

Ekşi aşma, çok sayıda vitamin ve mineraller içerdiğinden, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ekşi aşma, özellikle B ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor ve diğer mineraller içerdiğinden, vücudun iyi bir şekilde çalışmasını destekler. Diğer taraftan, ekşi aşma, lif içeriği veya probiyotikleri sayesinde bağırsak sağlığını korur ve kolestrolü düşürür. Ayrıca, ekşi aşma, mideyi rahatlatır ve çeşitli gıda maddelerinin sindirimini kolaylaştırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Karkamış Escort Gaziantep Onkoloji Escort